Sidebar Menu

Historie

De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk kijkt terug op een prima bluesfestival.

De opening werd verricht door burgemeester Hermans-Vloedbeld, terwijl de presentatie van het festival in handen was van de Drent Bert The Bluesman Reinders.

"Al met al is het zeer geslaagd geweest. Vorig jaar waren we helemaal uitverkocht, het was dit jaar iets minder druk, maar met bijna 300 bezoekers mogen we zeker niet klagen", laat de organisatie weten. 'Door het gewijzigde rookbeleid hadden we nu buiten een aantal tenten neergezet voor de bezoekers, die daar dankbaar gebruik van maakten. Met uiteraard de perfecte samenwerking met de vrijwilligers van de jongerensociëteit De Gooth is dit weer een bijzonder mooie editie geworden, besluit Nico Bravenboer.

De Amerikaan Ron Hacker liet zien hoeveel je met een gitaar kan doen als je hem maar op de juiste plaatsen aanraakt. Bij zijn tweede set in de kleine zaal, bleek dat de zaal echt te klein was voor deze geweldenaar. Geassisteerd door twee dames op bas en drums, was het optreden van Ron Hacker onbetwist één van de hoogtepunten van het festival.
Daartegenover stonden de optredens in de grote zaal van het Franse Jesus Volt en de Amerikaanse/Franse Nina van Horn, die de menigte voor het podium regelmatig in beweging kreeg en leek King Mo zo te zijn weggelopen uit een zwart/wit film. De oude rotten speelden opperbest en de muziek van het Hammond orgel, dat zomaar leek weggelopen te zijn uit een museum, viel ook in de smaak.