Sidebar Menu

 

De opening werd verricht door burgemeester Hermans-Vloedbeld, terwijl de presentatie van het festival in handen was van de Drent Bert The Bluesman Reinders.

"Al met al is het zeer geslaagd geweest. Vorig jaar waren we helemaal uitverkocht, het was dit jaar iets minder druk, maar met bijna 300 bezoekers mogen we zeker niet klagen", laat de organisatie weten. 'Door het gewijzigde rookbeleid hadden we nu buiten een aantal tenten neergezet voor de bezoekers, die daar dankbaar gebruik van maakten. Met uiteraard de perfecte samenwerking met de vrijwilligers van de jongerensociëteit De Gooth is dit weer een bijzonder mooie editie geworden, besluit Nico Bravenboer.

De Amerikaan Ron Hacker liet zien hoeveel je met een gitaar kan doen als je hem maar op de juiste plaatsen aanraakt. Bij zijn tweede set in de kleine zaal, bleek dat de zaal echt te klein was voor deze geweldenaar. Geassisteerd door twee dames op bas en drums, was het optreden van Ron Hacker onbetwist één van de hoogtepunten van het festival.
Daartegenover stonden de optredens in de grote zaal van het Franse Jesus Volt en de Amerikaanse/Franse Nina van Horn, die de menigte voor het podium regelmatig in beweging kreeg en leek King Mo zo te zijn weggelopen uit een zwart/wit film. De oude rotten speelden opperbest en de muziek van het Hammond orgel, dat zomaar leek weggelopen te zijn uit een museum, viel ook in de smaak.

Update nieuw Bluezy Blues Festival

Nadat we aan het begin van de lockdown in 2020 ons jaarlijkse Bluezy Bluesfestival Ridderkerk van 28 maart 2020 moesten uitstellen hadden we heel lang de hoop, dat we op 27 maart 2021 een nieuwe poging konden doen. Helaas blijft het corona-virus langer roet in het eten gooien en zijn we genoodzaakt om ons nu te richten op het einde van 2021. Dit in de verwachting dat dan (bijna) iedereen gevaccineerd zal zijn. De exacte datum is nu nog niet bekend, maar we houden u hierbij via onze website op de hoogte.

Bestuur Bluezy Bluesfestival Ridderkerk

2021

Bluezy Blues Festival

Ridderkerk

Artiesten 2020 (afgelast)

Deze artiesten zullen we helaas niet kunnen bewonderen tijdens het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk.

Onze sponsoren

Interesse in het sponsoren van het Bluezy Blues Festival Ridderkerk?
Neem dan contact met ons op.