Sidebar Menu

 

Waarnemend burgemeester Stefan Hulman gaf om 15.00 uur ´s middags de aftrap voor een geweldige muzikale happening op het eerste podium. In de loop van de middag stroomde de sporthal vol om telkens van het ene podium naar het tweede te verkassen voor weer een nieuwe wending in het bluesgenre.

Jimmy´s Gang bracht stevige blues en zette meteen de vaart erin. Australier Wolf Mail liet zien op welke manier je allemaal met een gitaar kan omgaan om er vervolgens fraaie klanken uit te laten komen. The Little Louis band was wat ingetogener en naast Little Louis zelf Blues maakte Aart van der Wulp met zijn mondharmonica diepe indruk. De Jeroen Sweers Boogie Woogie Band zorgde ervoor dat het publiek langzaam maar zeker dichter en dichter naar het podium kwam om te luisteren en te kijken. Daarna waande je jezelf in de Mississippi Delta met de heerlijke ouderwetse deltablues van Boo Boo Davis. Drie akkoorden en af en toe ietsjes meer vielen zeer goed in de smaak bij het publiek. Blues Barrelhouse maakte er daarna weer een echt Nederlands feestje van door veel nummers te vertolken van hun nieuwe cd ´Vintage Blues´. Dit album ging na afloop dan ook grif over de toonbank, want tijdens het optreden waren zangeres Tineke Schoemaker en haar metgezellen weer op hun best. Amerikaan Charlie Musselwhite bracht weer even wat rust in de brouwerij, door op een geweldige manier op zijn mondharmonica te spelen. Ook gitarist Matt Stubbs verdiende een lintje door zo verschrikkelijk zuiver en goed gitaarwerk af te leveren. Tot slot was er nog een Amerikaanse uitsmijter Memo Gonzales & The Bluescasters, die ervoor zorgden dat de meeste festivalbezoekers pas echt naar huis gingen toen de laatste klanken hadden geklonken. Met zijn postuur zo’n inzet op het podium brengen, was voor iedereen een genot om naar te luisteren. Aan alles komt een keer een einde, zo ook aan deze zevende editie van het Bluesfestival in Ridderkerk, waarbij het publiek duidelijk op haar muzikale wenken was bediend. Al met al een zeer geslaagd festival.

Update nieuw Bluezy Blues Festival

Nadat we aan het begin van de lockdown in 2020 ons jaarlijkse Bluezy Bluesfestival Ridderkerk van 28 maart 2020 moesten uitstellen hadden we heel lang de hoop, dat we op 27 maart 2021 een nieuwe poging konden doen. Helaas blijft het corona-virus langer roet in het eten gooien en zijn we genoodzaakt om ons nu te richten op het einde van 2021. Dit in de verwachting dat dan (bijna) iedereen gevaccineerd zal zijn. De exacte datum is nu nog niet bekend, maar we houden u hierbij via onze website op de hoogte.

Bestuur Bluezy Bluesfestival Ridderkerk

2021

Bluezy Blues Festival

Ridderkerk

Artiesten 2020 (afgelast)

Deze artiesten zullen we helaas niet kunnen bewonderen tijdens het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk.

Onze sponsoren

Interesse in het sponsoren van het Bluezy Blues Festival Ridderkerk?
Neem dan contact met ons op.