Sidebar Menu

 

De 8e editie van het Bluezy Bluesfestival, dat werd gehouden in De Fakkel kreeg in de Engelsman Ian Siegal een echte sfeermaker en rasartiest voorgeschoteld.

Nadat hij zelf al een volledige sporthal liet ontploffen met zijn eigentijdse bluesrock, daar pakte de combinatie met de Amerikaanse Johnny Mastro & Mama’s Boys geweldig uit. Als muziekliefhebber pur sang was hij gaan kijken naar het slotoptreden van de Amerikaanse uitsmijter van het festival. Van kijken kwam spelen, waarmee een grote wens van een trotse organisator Nico Bravenboer in vervulling kwam.

"Geweldig, dat is de blues die door heel je lichaam heen voelt, ik heb 'genoten' met hoofdletters", aldus Bravenboer na afloop.
Al vroeg in de middag werd het festival geopend door loco-burgemeester Meindert Vroegindeweij, waarna Nico Bravenboer deze bijzondere dag opdroeg aan zijn vorig jaar jaar overleden bluesmaatje Hans Munter. Daarna kondigde presentator Bert ´The Bluesman´ Reinders telkens de bands aan, die op de twee podia optraden. Black Top beet de spits af, gevolgd door de Belgische Lightnin' Guy & the Mighty Gators. Deze vrij jonge band bracht begin dit jaar alweer hun 2e cd uit en is hard bezig de Europese podia te veroveren. Lightnin' Guy bleek één echtte feestband, die je live moet meemaken, waardoor de stemming er bij het in grote getallen opgekomen publiek er direct al lekker in kwam.
Een Nederlandse kanjer in het bluescircuit is Bas Paardekooper & The Blew Crue. Met zijn lekker in het gehoor liggende Amerikaanse Bluesrock bracht deze band een mix van stevigere werk afgewisseld met prachtige melodieuze ballads.

OBERG met op gitaar Ted Oberg als muzikale gigant was op zich heel goed en zuiver, maar het spektakel dat Ian Siegal daarna liet zien en vooral horen was overweldigend. Naast eigen werk bracht dit muzikale genie ook zonder problemen nummers van Prince alsof het al jaren bluesmuziek is. Het publiek kon er duidelijk geen genoeg van krijgen.
Als slotact was de band Johnny Mastro & Mama’s Boys vanuit Los Angeles naar Ridderkerk gekomen.

Mastro is één van de smerigste bluesrockbands en liet dat duidelijk horen. Maar de combinatie met Ian Siegal was geweldig. De man die vorig jaar nog twee British Blues Awards won, waaronder die van “Band of the year” bracht het publiek helemaal in vervoering. Ian als extra zanger en entertainer en Johnny op zang en mondharp zweepten elkaar helemaal op tijdens het kleine half uurtje dat ze samen speelden. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van publiek toch al wat ouder is, was het dringen vooraan bij het podium om alles van heel dichtbij te kunnen volgen.
,,Ik had het vooraf al gezegd. Ian en Johnny zijn geweldige muzikanten, die de zaal helemaal plat gaan spelen. Nou we hebben het gezien, gewoon geweldig was dit", besluit organisator Nico Bravenboer en sprak de hoop uit dat ook het Ridderkerkse bedrijfsleven en gemeentebestuur ging beseffen dat er iets bijzonders gebeurd in Ridderkerk en het festival willen ondersteunen.

Update nieuw Bluezy Blues Festival

Nadat we aan het begin van de lockdown in 2020 ons jaarlijkse Bluezy Bluesfestival Ridderkerk van 28 maart 2020 moesten uitstellen hadden we heel lang de hoop, dat we op 27 maart 2021 een nieuwe poging konden doen. Helaas blijft het corona-virus langer roet in het eten gooien en zijn we genoodzaakt om ons nu te richten op het einde van 2021. Dit in de verwachting dat dan (bijna) iedereen gevaccineerd zal zijn. De exacte datum is nu nog niet bekend, maar we houden u hierbij via onze website op de hoogte.

Bestuur Bluezy Bluesfestival Ridderkerk

2021

Bluezy Blues Festival

Ridderkerk

Artiesten 2020 (afgelast)

Deze artiesten zullen we helaas niet kunnen bewonderen tijdens het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk.

Onze sponsoren

Interesse in het sponsoren van het Bluezy Blues Festival Ridderkerk?
Neem dan contact met ons op.