Sidebar Menu

 

Nadat presentator Ton ´The Hat´ Kok het startsein had gegeven, beet als openingsact de Belgische band Hobo and the Riverdrops de spits af. Dit was al direct smullen voor hen die van de oude blues houden. Een mooie set akoestische blues met herinneringen aan lang vervolgen tijden.

Bij de Belgische collega´s van The BluesBones leek het dak er al bijna figuurlijk af te gaan. Diverse hoogstandjes op gitaar liet aan duidelijkheid niets te wensen over. The BluesBones op dit moment de populairste band uit België. Daarna startte The Fossen/Struijk Band als derde act en na een paar nummers kwam daar de Amerikaanse veteraan Taildragger bij. Blues uit het donkerste gedeelte van de ziel kwam naar boven, vertolkt door een heerlijke rauwe stem, een ware belevenis. Met zijn aanstekelijke lach zette daarna de Amerikaanse globetrotter Eugene ´Hideaway´ Bridges uit Houston de muzikale trein weer in gang met lichtere bluesmuziek, die iedereen laat swingen. Het optreden van de Amerikaan Eddie ´The Chief´ Clearwater startte hij nog met zijn bekende indianentooi, maar vanwege de warmte werd het hoofddeksel al snel vervangen door een hoed. Samen met zijn begeleidingsband The Juke Joints werd de zaal meegenomen in vervoering. De jaren gaan inmiddels wel tellen, maar dat iemand van 79 jaar nog zo swingt en de zaal laat swingen, is een geweldige prestatie op zich. Ook moesten The Juke Joints alles uit de kast halen om de Afro-Amerikaanse meester te kunnen volgen. Uit Ierland stapte daarna Grainne Duffy het podium op. Zij was een van de verrassingen van de dag. Goed gitaarspel en rauwe stem. Haar vertolking van het bekende I't Rather Go Blind deed bij velen de rillingen over het lijf lopen. Diverse bezoekers hoorde men zeggen dat zij in vergelijking met Beth Hart zeker niet voor haar onder deed,
wat een vertolking.

Als afsluiter was daar dan nog de twee meter lange Big Pete. Een strakke set met topmuzikanten om zich heen verzameld.
,,Het was echt weer een geweldige editie voor ons. Met name door de vele sponsors van het festival is dit mogelijk om het in Ridderkerk zo te kunnen organiseren. We blijven elk jaar weer groeien op verschillende punten, zowel organisatorisch, maar uiteraard ook muzikaal. We hadden weer een geweldige line-up met veel artiesten uit het buitenland. Toch had het van mij nog wel wat drukker mogen zijn, maar ook op dat punt zijn we dik tevreden", aldus organisator Nico Bravenboer.

Programma 2020 gecanceld

Het Bluezy Blues Festival wordt op 28 maart afgelast in verband met de aangescherpte maatregeling rondom het Coronavirus. Onderstaande een overzicht hoe het programma eruit had komen te zien:

15.00 uur

Bill & the Burners

België

16.00 uur

Dave Warmerdam Band

Nederland

17.15 uur

Little Geneva

England

18.45 uur

Juwana Jenkins

USA & België

20.15 uur

SaRon Crenshaw & Blind B’ & the Visonairs

USA & Nederland

21.45 uur

Mike Zito

USA

Artiesten 2020 (afgelast)

Deze artiesten zullen we helaas niet kunnen bewonderen tijdens het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk.

Onze sponsoren

Interesse in het sponsoren van het Bluezy Blues Festival Ridderkerk?
Neem dan contact met ons op.