Sidebar Menu

 

Precies om drie uur trapt organisator Nico Bravenboer het festival af met de officiële openeing. Daarna blijken Sugar Boy and the Sinners de perfecte openingsact te zijn. Bij de eerste noten is het nog wat rustig in de zaal, maar na een half uur spelen is het inmiddels al lekker volgelopen en zit de stemming er al goed in. Met veel materiaal van hun debuut cd en een paar bekende bluescovers hadden ze ook zomaar de afsluiter van dit geweldige festival kunnen zijn.

Als tweede band trad Flavium aan. Vorig week nog opgenomen in de Ducth Blues Hall Of Fame zette zij een strakke set neer. Muzikaal is het dik in orde en het geluid is prima. Het publiek waardeert zeker het eerbetoon aan Cuby & The Blizzards waarvan enkele covers worden uitgevoerd. Neal Black and the Healers betreden daarna het podium. De Texaan die maar liefst 2,5 kilo ijs in de kleedkamer wil hebben geeft met zijn band een strak optreden scoort daarmee een flink aantal nieuwe fans erbij.  De Canadees David Gogo is voor twee optredens vanuit Canada komen overvliegen naar Nederland. Nu is het muzikale niveau de hele dag hoog, maar Gogo laat zien hoe je moet entertainen en gitaar spelen. De Oostenrijkse Meena Cryle & The Chris Fillmore Band bleek een ‘gouden strot’ te hebben met het klassieke gitaarspel van de band was het puur luistergenot.  Ook bassist Kris Jefferson uit de band van Neal Back mag nog even heerlijke soleren bij Meena op het podium.

Een hoogtepunt van het festival was de band The Extras, die bestond uit de Hoax leden Hugh Coltman (zang/harmonica), Jon Amor (zang/gitaar) en Mark Barrett (drums), bassist Dave Doherty  van de Jon Amor Blues Group en de Nederlandse zanger/harmonicaspeler Maikel van Bogget. Stevige harmonica duellen van Coltman en Van Bogget gecombineerd met een energieke performance liet het publiek smullen.  Afsluiter van de avond was de Amerikaanse MoFo Party Band. Vorig jaar hadden ze al veel indruk gemaakt op diverse Nederlandse podia en de Clifton Brothers, John (harmonica/zang) en Bill (gitaar), maken er met hun begeleiders Matt Molton (bas) en John Shafer (drums) ook nu een waar feest van. Deze easy going Californiërs weten de zaal tot half een ’s nachts, de absolute eindtijd van het festival, prima gevuld te houden.

,,Het was zeker weer een zeer geslaagd festival met veel afwisseling qua muziek en achteraf van alle bezoekers alleen maar complimenten en dat is goed om te horen, want dat betekent dat we goed bezig zijn geweest om dit feestje en Ridderkerk goed op de kaart te zetten’’, besluit organisator Nico Bravenboer.

Programma 2020 gecanceld

Het Bluezy Blues Festival wordt op 28 maart afgelast in verband met de aangescherpte maatregeling rondom het Coronavirus. Onderstaande een overzicht hoe het programma eruit had komen te zien:

15.00 uur

Bill & the Burners

België

16.00 uur

Dave Warmerdam Band

Nederland

17.15 uur

Little Geneva

England

18.45 uur

Juwana Jenkins

USA & België

20.15 uur

SaRon Crenshaw & Blind B’ & the Visonairs

USA & Nederland

21.45 uur

Mike Zito

USA

Artiesten 2020 (afgelast)

Deze artiesten zullen we helaas niet kunnen bewonderen tijdens het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk.

Onze sponsoren

Interesse in het sponsoren van het Bluezy Blues Festival Ridderkerk?
Neem dan contact met ons op.