Sidebar Menu

 

Gelukkig kan de organisatie achteraf beamen dat, ondanks een paar kleine organisatorische hobbels en de nodige zweetdruppels bij de medewerkers ook deze dertiende editie van het Bluezy Bluesfesitval als succesvol bestempeld mag worden. Met zo’n 500 bezoekers in de sporthal De Fakkel, die was omgedoopt tot muziektempel konden de bezoekers vanaf 15.00 uur weer genieten van diverse bluesvarianten. Het startsein werd gegeven door Ralph de Jongh en Band, waarbij je meteen werd meegevoerd in het tempo van een wel zeer energieke Ralph, die de blues leerde kennen via onder andere Cuby & The Blizzards en inmiddels een mooie eigen stijl heeft ontwikkeld, die perfect werd aangevuld door zijn medemuzikanten. Het Belgische Tiny Legs Tim met daarbij Steven Troch als een van de beste blues harpspelers bracht een heerlijk uurtje down home blues.

Daarna volgde het Engelse The Dirty Aces met frontman Giles Robson, die zang en harp voor zijn rekening nam en daarbij werd ondersteund door een heerlijke strakke band, die het solowerk zeker niet schuwde en terecht. Daarna volgde Kai Strauss met The Electric Blues Allstars uit Duitsland en zij brachten een geweldige set. Niet voor niets een band, die wordt overladen met awards, dat was duidelijk te horen. Met de Fats Domino Tribute vertolkt door Mr. Boogie Woogie Eric-Jan Overbeek en complete band kwam de zaal helemaal in beweging. Even heerlijk terug in de tijd met die oude hits van Fats, zoals ‘Mr. Blueberry Hill’. Als voorlaatste optreden was het de beurt aan de Amerikaanse Zac Harmon Band, die met zijn Italiaanse promotor voor en enkel optreden in Nederland even over kwam vanuit Zwitserland. De stevige mix van funk en blues was hard en stevig maar wel voorzien van een typische Amerikaanse show, zodat er tijd was voor een glimlach, applaus en fraaie solo’s. Afsluiter van het festival was de Ian Siegal Band. De Engelsman is altijd onnavolgbaar als het gaat om zijn optreden. Samen met het trio van The Rhythm Chiefs, zijn vaste begeleidingsband, waarin een jarige Dusty Ciggaar op gitaar niet voor niets ‘best gitar player on this planet’ naar zijn hoofd geslingerd krijgt door Ian Siegal. Uiteraard met toegift wordt deze 13e editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk pas ruim na middernacht afgesloten.

"Een mooie editie om op terug te kijken, met daarbij de vele complimenten van de bezoekers in ontvangst nemende en daarbij opgeteld de fraaie recensies van de journalisten achteraf kunnen we zeker stellen, dat we weer iets moois hebben neergezet", aldus voorzitter Nico Bravenboer.

Foto: Erik Jonkman

Recensies:

Blueszine:
http://www.blueszine.nl/2016/04/06/13e-bluezy-bluesfestival-ridderkerk/

Bluesbreeker:
http://www.bluesbreeker.nl/13e%20Bluezy%20Blues%20Festival/13e%20Bluezy%20Blues%20Festival.html

Programma 2020 gecanceld

Het Bluezy Blues Festival wordt op 28 maart afgelast in verband met de aangescherpte maatregeling rondom het Coronavirus. Onderstaande een overzicht hoe het programma eruit had komen te zien:

15.00 uur

Bill & the Burners

België

16.00 uur

Dave Warmerdam Band

Nederland

17.15 uur

Little Geneva

England

18.45 uur

Juwana Jenkins

USA & België

20.15 uur

SaRon Crenshaw & Blind B’ & the Visonairs

USA & Nederland

21.45 uur

Mike Zito

USA

Artiesten 2020 (afgelast)

Deze artiesten zullen we helaas niet kunnen bewonderen tijdens het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk.

Onze sponsoren

Interesse in het sponsoren van het Bluezy Blues Festival Ridderkerk?
Neem dan contact met ons op.