Sidebar Menu

 

Spreekstalmeester Jan Valster nam daarna de taak over om de bands aan te kondigen. GG and the Cruisers beten met een heerlijke set van onvervalste old en new school blues de spits af en hadden meteen de bezoekers al voor zich gewonnen. Rootbag de tweede band stond al te trappelen van ongeduld om hun kunnen te laten horen. Zij speelden hun set zoals we dit gewend zijn van deze Nederlands top band met hun eigen herkenbare stijl.

De derde band Boogie Beasts kwam uit België. Met meerstemmige zang een scheurende mondharmonica en een opzwepend ritme brachten zij veel bezoekers in vervoering. Als vierde band werd Jane Lee Hooker (geen familie van) aangekondigd. Zij kwamen rechtstreeks uit Basel waar zij de dag ervoor hadden opgetreden. Van vermoeidheid bij dit vijftal dames uit New York was echter niks te merken. Een knallende rock-act werd de bezoekers van het festival voorgeschoteld waar de vonken van af vlogen. Daarna was het de beurt aan Big Daddy Wilson. Deze Amerikaan begon met gedempt licht samen met zijn toetsenist met een gospelsong. Daarna werd de band verder aangevuld tot de vijf mans formatie geheel complet op het podium stond. Niemand kon bij deze band nog stilstaan, wat een uitstraling had deze band. Alle stijlen van de blues passeerden, tradioneel, gospel, country blues, soul en moderne blues. Pure topklasse.

Uit Frankrijk kwam de zesde band. Dit was qua muziek weer heel wat anders en het bracht de bezoekers terug naar de vijftiger en zestiger jaren. Van jumpblues tot rock & roll en alles wat daar tussenin zit. Een geweldige act en voor velen een onbekende band die de beentjes volop van de vloer kreeg. Voor de afsluitende act van het festival was de Amerikaan Joey Gilmore vastgelegd. Hij liet zich begeleiden door de met 3 blazers uitgebreide Fat Harry & the Fuzzy Licks. Dit was zijn eerste optreden in Nederland en het heeft meteen veel indruk achtergelaten bij de bezoekers. Hij zette een geweldig optreden neer en zal zeker weer terug gevraagd worden op de Nederlandse podia.

"We hadden gehoopt op wat meer publiek, maar met ruim 400 bezoekers moeten we tevreden zijn. We hebben de hele dag door vele complimenten gehad voor de geweldige line up en het goed georganiseerde festival met de bevestiging dat ze volgend jaar weer naar dit festival komen. Dus Ridderkerkers jullie zij alvast gewaarschuwd", aldus organisator Nico Bravenboer.

Programma 2020 gecanceld

Het Bluezy Blues Festival wordt op 28 maart afgelast in verband met de aangescherpte maatregeling rondom het Coronavirus. Onderstaande een overzicht hoe het programma eruit had komen te zien:

15.00 uur

Bill & the Burners

België

16.00 uur

Dave Warmerdam Band

Nederland

17.15 uur

Little Geneva

England

18.45 uur

Juwana Jenkins

USA & België

20.15 uur

SaRon Crenshaw & Blind B’ & the Visonairs

USA & Nederland

21.45 uur

Mike Zito

USA

Artiesten 2020 (afgelast)

Deze artiesten zullen we helaas niet kunnen bewonderen tijdens het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk.

Onze sponsoren

Interesse in het sponsoren van het Bluezy Blues Festival Ridderkerk?
Neem dan contact met ons op.