Flavium op Ridderkerks Bluezy Bluesfestival

De twaalfde editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt gehouden op zaterdag 18 april 2015 in De Fakkel.

De complete line-up is inmiddels bekend en er zijn veel interessante nationale en internationale toppers gestrikt om naar Ridderkerk te komen.

"Het gaat een prachtig festival worden, want er staan echt weer een aantal hele bijzondere acts op het podium. Met name de komst van één van Nederlands oudste bands Flavium vind ik geweldig", vertelt organisator Nico Bravenboer.


Flavium is niet alleen één van de langst bestaande Nederlandse bluesbands, maar zij worden op zaterdag 11 april 2015 opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame. De uitreiking van deze Award zal plaatsvinden in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep. Flavium zal daar in zowel de oude als de huidige bezetting optreden. Twee van de bandleden uit die oorspronkelijke line-up spelen nog steeds in de huidige bezetting van Flavium. In Ridderkerk zal de huidige band het podium platspelen is de verwachting. Met de muzikanten Bert Vrieling (vocals/harmonica), Anne Geert-Bonder (guitar), Leon Kuijpers (hammond/piano), Eric Bagchus (bass) en Hans La Faille (drums) brengt Flavium spetterende solo’s afgewisseld met oorstrelende blue(s) notes.
Naast Falvium zal ook de Nederlandse band Sugarboy and the Sinners optreden het festival op zaterdag 18 april om 15.00 uur aftrappen.

"Een ander hoogtepunt wordt zeker de Canadees David Gogo, die zich laat begeleiden door Nederlandse muzikanten. Hij speelde op het podium al samen met Johnny Winter, Otis Rush, Albert Collins en Bo Diddley, stond meermalen in het voorprogramma van BB King en heeft al dertien albums uitgebracht. Hij wordt ook gezien als een van de hardst werkende muzikanten, die al zeer veel prijzen heeft gewonnen", licht Bravenboer toe. 
Uit Amerika komt verder de formatie Neal Black and The Healers, een band die al jaren meedraait. Neal Black is afkomstig uit Texas en bracht afgelopen jaar zijn nieuwe plaat 'Before Daylight' uit bij het beruchte label Dixiefrogs, waar hij in de laatste twintig jaar inmiddels al weer negen albums uitbracht. 


Ook wordt veel verwacht van de band The Extras, die eigenlijk is ontstaan na een jamsessie  van de beroemde Engelse band The Hoax en Nederlander Maikel Bogget. Uit Amerika komt verder de band The Mofo Party Band die is geformeerd rond de gebroeders John & Bill Clifton uit Californië. De Oostenrijkse formatie Meena Cryle & the Chris Fillmore Band is eveneens een hoogtepuntje van het festival, dat eigenlijk alleen maar toppers bevat. De kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop bij Sportcafé De Fakkel, Radio Ridderkerk, Primera Sandy, Eten & Drinken Bij Wil in Ridderkerk en Bluessociëteit L’Esprit in Rotterdam. Daarnaast zijn ze ook te bestellen via de website: www.sbrr.nl. In de voorverkoop kost een kaartje € 25,- en op de dag zelf aan de zaal € 27,50. Meer informatie over het festival: www.sbrr.nl