Kaartverkoop 14e editie Bluezy Bluesfestival Ridderkerk gestart

De veertiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt het komend voorjaar gehouden op zaterdag 1 april 2017

in recreatiecentrum De Fakkel. De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk, heeft na de succesvolle afgelopen edities ook voor 2017 weer grote muzikale plannen, waarbij weer een internationaal breed opgezette programmering is gemaakt, maar waarin ook ruimte is voor de absolute top van Nederland.

"Iedereen kent natuurlijk wel Cuby & The Blizzards, maar door het overlijden van zanger Harry Muskee bestaat deze band niet meer. Destijds een mokerslag voor het bluesminnende publiek. Erwin Java (gitarist bij C+B) heeft toen een nieuwe band om zich heen verzameld onder de naam King Of The World. Inmiddels is hun vierde album alweer verschenen en staan zij aan de top van ons land, dus ik ben hartstikke blij om deze band naar Ridderkerk te kunnen krijgen’’, begint voorzitter Nico Bravenboer.

De Nederlandse band Little Steve & the Big Beat is een high-energy Rhythm & Blues band, die met twee saxofonisten het publiek steevast op sleeptouw neemt. In november brachten zij hun debuutalbum Another Man uit. De Sugar Queen and the Straight Blues Band is een internationaal getinte band, met een Amerikaanse zangeres en muzikanten uit Belgie en Nederland. Zangeres Michele Denise, bekend als de Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse zangeres, waarbij haar roots liggen bij de gospel- en bluesmuziek in de kerk. De Dynamite Blues Band uit Nederland heeft inmiddels in haar korte bestaan al heel veel optredens op tv gedaan, van De Wereld Draait Door tot aan Raymann is Laat en dat is vreemd voor een Nederlandse bluesband. Maar hun eigen explosieve bluescoctail laat op het tweede album ‘Kill Me With Your Love’ de band nog veelzijdiger en volwassener klinken, zonder aan energie en plezier in te boeten. Volgens de recensies heb je nog steeds een veiligheidsbril en dansschoenen nodig.

"De Engelse Connie Lush is een blueszangeres die op haar eigen onnavolgbare manier zowel oude als nieuwe bluessongs brengt. Ze werd al drie keer gekozen tot Beste Vrouwelijk Blues Zangeres in Engeland en is ook weer genomineerd voor 2016, waarbij ook het laatste nieuwe album Renaissance is genomineerd voor Best British Blues album 2016. En verder hebben we nog twee Amerikaanse bands tot slot van het festival. Als voorlaatste gaan spelen Imperial Crowns uit Los Angeles, die ‘The best Rock and Blues road show ever’ komt brengen. Zij speelden samen met Bruce Springsteen en Bob Dylan om maar wat namen te noemen, echt een geweldige band. Als slotact hebben we de Amerikaanse formatie Jason Ricci & The Bad Kind uit New Orleans, waarbij Jason Ricci bekend staat als een superieure mondharmonicavirtuoos. Als gastartiest trad hij vaak op met Walter Trout en Johnny Winter, maar komt dus nu met zijn eigen band naar Ridderkerk’’, kijkt Nico Bravenboer alvast met veel plezier uit naar het komende bluesfestival.

Kaarten voor het festival zijn inmiddels te koop en kosten in de voorverkoop € 25,- en op de dag zelf aan de zaal € 30,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via de volgende Ridderkerkse voorverkoopadressen: Sportcafe de Fakkel aan de Sportlaan 8-10, Radio Ridderkerk, Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en Primera Sandy, Ridderhof 29A en in Rotterdam bij Bluessocieteit L’Esprit, Wendeldijk 25. Ook zijn de kaarten verkrijgbaar via de website. Meer informatie is terug te vinden op deze website: www.bluezybluesfestival.nl.