Kaartverkoop Bluzey Bluesfestival gestart

De dertiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt dit voorjaar op zaterdag 2 april 2016

gehouden in recreatiecentrum De Fakkel. De kaartverkoop voor het bluesfestival is deze week van start gegaan.

De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk, heeft na de succesvolle afgelopen edities ook voor 2016 weer grote muzikale plannen, waarbij weer een breed scala nationale en internationale artiesten voorbij zal komen. Absolute toppers zijn er ook in hun genre, want de Engelse muzikant Ian Siegal zorgde tijdens het tienjarig bestaan van het festival al voor een geweldig optreden. Dit keer heeft hij een compleet nieuwe band om zich heen verzameld en is het accent van de muziek iets verschoven, maar is de show als vanouds gebleven. Met zeven British Blues Awards en een European Blues Award inmiddels een grootse muzikant aan het worden. Daarnaast zal de Amerikaanse Zac Harmon Band een sensatie gaan worden. Opgegroeid in Mississippi en begiftigd met de delta blues werd hij eerst bekend als liedjesschrijver voor onder andere Michael Jackson, Evelyn King en Freddie Jackson. Zijn live-optredens combineert hij met van alles wat hem beïnvloed: soul-blues, gospel, reggae, en moderne blues-rock.

Ook uit Nederland zijn er bijzonder artiesten te zien en vooral te horen, zoals de Ralph de Jongh Band. Ralph lag als kind in bed met een radiootje onder de dekens al blues te luisteren. Hij won inmiddels al meermalen de Dutch Blues Challenge en is geniaal op gitaar. Eric-Jan Overbeek, oftewel Mr. Boogie Woogie is één van Europa’s meest toonaangevende blues pianisten. Hij brengt met de ‘Fats Domino Tribute’ een spetterende ode aan deze muzikale grootheid en neemt jawel zijn complete band inclusief blazerssectie mee naar Ridderkerk. Uit België is afkomstig de band Tiny Legs Tim, die recent winnaar werd van de Belgische Blues Challenge 2015. The Dirty Aces uit Engeland is als een shot adrenaline. De dampende mix van alt-rock, classic punk, garagerock, rhythm & blues en rock & roll laat je lekker uit je dak gaan. De Duitse formatie Kai Strauss & The Electric Blues Allstars zijn beïnvloed door de muziek van Buddy Guy, Jimmy Rogers en BB King. Ervaren muzikanten, die al jaren toeren in het internationale bluescircuit en weten hoe ze het publiek op hun wenken moeten bedienen. Kortom de editie van 2016 kent weer een geweldige line-up.

Kaarten voor het festival kosten in de voorverkoop € 25,- en aan de zaal € 30,-. Kaarten zijn inmiddels verkrijgbaar via deze website, waarbij de snelle beslissers tot 29 februari ook nog eens meedingen naar een gratis overnachting bij Hotel Van der Valk Ridderkerk. De kaarten zijn inmiddels ook verkrijgbaar op de volgende Ridderkerkse voorverkoopadressen: Sportcafe de Fakkel aan de Sportlaan 8-10, Radio Ridderkerk, Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en Primera Sandy, Ridderhof 29A en in Rotterdam bij Bluessocieteit L’Esprit, Wendeldijk 25.

U komt toch ook?