Bluezy Bluesfestival Ridderkerk 13e editie weer in De Fakkel

De dertiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk zal komend voorjaar wederom plaatsvinden in recreatiecentrum De Fakkel.

De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk, heeft na de succesvolle afgelopen edities ook voor 2016 weer snode muzikale plannen. Dit keer zal het festival worden gehouden op zaterdag 2 april 2016.

"Wij zijn hartstikke blij dat we met ons festival in De Fakkel onze draai hebben kunnen vinden en elk jaar weer een stapje vooruit kunnen maken. Op deze locatie is het mogelijk om er een heel goed en mooi bluesfeest van te maken", vertelt Nico Bravenboer, voorzitter van de Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk. In de afgelopen edities is alles prima verlopen. De sfeer is geweldig tijdens het festival, het publiek is overal vol lof over onze aanpak, dat geeft ons veel vertrouwen.

"Uiteraard doen we alles in nauwe samenwerking met Sportcafé De Fakkel. Je moet je voorstellen dat een sporthal helemaal kaal en leeg geen leuk gezicht is voor een festival. We zijn in de afgelopen edities daar volgens de bezoekers goed in geslaagd, zodat er een mooi en gezellig sfeertje wordt gecreëerd, want dat is voor de bluesliefhebber heel belangrijk. Uiteraard gaan we ook nu weer voor een internationale programmering met goede muzikanten. De samenwerking met Hans Verweij, eigenaar van sportcafé de Fakkel om het festival samen tot een succes te gaan maken, werd weer met een jaar vernieuwd. Dankzij Hans konden we vorig jaar het unieke optreden van The Extras vastleggen. Dit jaar zijn we nog in onderhandeling met een flink aantal bands, maar zodra de contracten getekend zijn, zullen we ze zeker bekendmaken'', gaat Bravenboer verder.

Ook voor editie 2016 is het de bedoeling weer met twee podia te gaan werken, zodat de bezoekers niets hoeven te missen. De line-up gaat verder zeker weer heel bijzonder worden", kijkt Nico Bravenboer vooruit.

Doordat alle kosten ook nu weer stijgen, hoopt de organisatie van het festival nieuwe sponsoren warm te kunnen maken, die ook hun steentje bij willen en kunnen dragen. In de komende maanden zal er meer bekend worden gemaakt rondom het festival.

Foto: Hans Verweij en Nico Bravenboer bevestigen de samenwerking voor het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk 2016.