The Extras op Ridderkerks Bluezy Bluesfestival

De twaalfde editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt op zaterdag 18 april gehouden in sporthal De Fakkel.

Absolute topper in de line-up van het met vele nationale en internationale acts opgestelde programma is de formatie The Extras.

"In november deed de bekende Engelse band The Hoax een after-blues show in de Bosuil in Weert. Maikel van Bogget van Starfish Bowl deed mee tijdens deze jamsessie en dat klikte fantastisch. Niet raar want The Hoax en Starfish Bowl hadden wederzijds altijd al veel respect voor elkaar. De jamsessie smaakte naar meer en dat wordt nu beklonken met een eenmalig optreden als de formatie The Extras. Zij gaan hun favoriete nummers van groten uit de Chicago, Texas en New Orleans blues brengen. Songs van ondermeer The Fabulous Thunderbirds, T-Bone Walker, B.B. King en Smiley Lewis. Met in de gelederen naast Maikel Bogget (zang, mondharmonica), Dave Doherty (bas), Hugh Coltman (zang, mondharmonica), Jon Amor (gitaar) en The Hoax motor Mark Barret op drums belooft het een geweldig muzikaal feest te worden.", vertelt organisator Nico Bravenboer, die uitkijkt naar deze bijzondere muzikale combinatie.


Daarnaast bevat de line-up van het festival nog meer hoogtepunten, zoals één van de langst bestaande Nederlandse bluesbands Flavium, die afgelopen zaterdag werd opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame. En als klap op de vuurpijl kreeg drummer Hans Lafaile ook nog de award als beste bluesdrummer.

Naast Falvium zal ook de Nederlandse band Sugarboy and the Sinners als openigngsact optreden op het festival dat op zaterdag 18 april om 15.00 uur begint. "We hebben dit jaar echt hele bijzondere acts op het podium staan. De Oostenrijkse formatie Meena Cryle & the Chris Fillmore Band zal zeker gaan verrassen. Meena wordt wel eens vergeleken met Tina Turner vanwege haar krullen en power-uitstraling op het podium. Ook wordt ze vergeleken met Janis Joplin vanwege haar stem. Samen met haar band pakt ze flink uit met een aparte bluesstyle. In het mekka van de blues, Memphis – Tennessee, nam ze haar eerste volledige cd op. Inmiddels kwam vorig jaar haar derde album Tell Me uit en gaat ze door op de ingeslagen weg met een prachtige doorleefde stem.", vertelt organisator Nico Bravenboer.

Een ander hoogtepunt wordt zeker de Canadees David Gogo, die zich laat begeleiden door Nederlandse muzikanten. Hij speelde op het podium al samen met Johnny Winter, Otis Rush, Albert Collins en Bo Diddley, stond meermalen in het voorprogramma van BB King en heeft al dertien albums uitgebracht. Hij wordt ook gezien als een van de hardst werkende muzikanten, die al zeer veel prijzen heeft gewonnen. 
"Uit Amerika komt verder de formatie Neal Black and The Healers, een band die al jaren meedraait. Neal Black is afkomstig uit Texas en bracht afgelopen jaar zijn nieuwe plaat 'Before Daylight' uit bij het beruchte label Dixiefrogs, waar hij in de laatste twintig jaar inmiddels al weer negen albums uitbracht.", licht Bravenboer toe. 
Uit Amerika komt verder The Mofo Party Band die is geformeerd rond de gebroeders John & Bill Clifton uit Californië. Deze band zal het festival gaan afsluiten met een gezellig muzikaal feestje. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Sportcafé De Fakkel, Radio Ridderkerk, Primera Sandy, Eten & Drinken Bij Wil in Ridderkerk en Bluessociëteit L’Esprit in Rotterdam.

Daarnaast zijn ze ook te bestellen via deze website. In de voorverkoop kost een kaartje € 25,- en op de dag zelf aan de zaal € 27,50.