Sidebar Menu

Historie

Geslaagd Bluezy Bluesfestival Ridderkerk. Afgelopen zaterdag 1 april werd de 14e editie gehouden van het Ridderkerkse Bluezy Bluesfestival in sporthal De Fakkel.

Vanaf 15.00 uur 's middags konden de bezoekers genieten van diverse optredens. De organisatie had in het begin van de middag nog wel last van een aggregaat-probleem tijdens het optreden van de eerste band Little Steve & The Big Beat, maar toen dat allemaal was opgelost konden de bezoekers vooral genieten van ouderwetse bluesmuziek.

De Amerikaanse zangeres Sugar Queen met haar internationale band zweepte de sfeer goed op met aanstekelijke liedjes. Daarna volgde optredens van de Dynamite Blues Band, de Engelse Conny Lush Band en de oude band van Cuby & The Blizzards, die uiteraard zonder Cuby tegenwoordig speelt als King Of The World. Zij kregen de handen van de muziekliefhebbers veelvuldig op elkaar en dat was ook wel te merken aan de cd-verkoop na afloop. De Amerikaanse band Imperial Crowns liet zien dat ze een show kunnen geven, zoals alleen Amerikanen dat kunnen. Met bandleden, die met Bruce Springsteen en Bon Bylan hebben gespeeld is dat ook niet zo verwonderlijk. De slotact My Brainbox met Jan Akkerman en Bert Heerink had nog een verrassing in petto, namelijk dochter Laurie Akkerman, die ook een aantal liedjes meezong.

Naast de liedjes van Brainbox kwamen ook herkenbare nummers van Focus en andere hits voorbij. Al met al voor het in vele getallen aanwezige publiek een geslaagd festival. Organisator Nico Bravenboer meldde aan het einde van de avond al dat hij volgend jaar hoopt de 15e editie te kunnen houden. Inmiddels is de datum hiervoor bekend en wel zaterdag 14 april 2018.

Meer recensies en foto's:
http://www.thebluesalone.nl/2017/04/08/21935/
https://www.flickr.com/photos/137274244@N02/sets/72157678978730754?ytcheck=1