Sidebar Menu

Artiesten 2020 (gecanceld)

Het Bluezy Blues Festival wordt op 28 maart afgelast in verband met de aangescherpte maatregeling
rondom het Coronavirus. Onderstaande de artiesten die we mislopen.

'Smokin' hot blues with a traditional twist'

Bill & The Burners (BE)

'Smokin' hot blues with a traditional twist'

Bill & The Burners (BE)
Watch the video

Blues… en kruispunten… het is al van bij het prille begin dat deze combinatie tot de verbeelding spreekt. En ook al is het al een hele poos geleden dat Robert Johnson op zo’n kruispunt op zijn knieën viel, voor heel wat muzikanten en liefhebbers is de blues een blijvende bron van inspiratie.

Zelden kruisten de wegen van vier ervaren bluesmuzikanten – die de laatste jaren actief waren in bands als Slow Burners en Howlin’ Bill – onder zo’n positief gesternte. En deze keer hebben ze een missie.
Terwijl de bandleden geregeld teruggrijpen naar hun roots en op tekstueel vlak vanuit de puurste traditie de mensen de blues willen laten beleven, staan ze evengoed met beide voeten in het heden. Dit vertaalt zich in een resolute keuze voor eigentijdse muzikale arrangementen waar de vonken en het spelplezier vanaf spatten. Het blijkt een combinatie waarmee Bill and the Burners hun publiek niet warm, maar gloeiend heet maken voor hét muziekgenre dat aan de basis ligt van alles wat tegenwoordig nog wordt geproduceerd: de Blues. Mét hoofdletter!
Kid Ramos zei ooit: “It’s not retro. It’s just unfinished business”

Wat ons betreft is dat geen mening… Het is een belofte!

De band:

  • Howlin’ Bill : zang + mondharmonica
  • Burnin’ C. : bass + backing vocals
  • Magic Frank : drums
  • Greasy P. : gitaar